ONZE BOEKEN


Auteur: Lea Nieuwpoort

 

Emma logeert tijdelijk bij haar tante en oom op het platteland. Ze mist haar vader en moeder verschrikkelijk. Tot overmaat van ramp heeft de grootste pestkop van de klas het op haar voorzien. Als er dan ook nog een vervelend filmpje op TikTok verschijnt, moet Emma in actie komen en krijgt ze hulp uit onverwachte hoek...

 

Lea Nieuwpoort (Rotterdam 1951) is gehuwd, moeder van 2 dochters en oma van 5 kleinkinderen. Op jonge leeftijd schreef ze, onder pseudoniem, korte verhalen die met wisselend succes gepubliceerd werden. Ze sloot in 2007 haar carrière als opleidingscoördinator in het bedrijfsleven af en in 2013 debuteerde ze met een spirituele roman ‘Het fluisteren van de aarde.’

In Emma en de Magische Muts heeft ze, naast een flink portie humor, ook een magisch aspect ingebreid, en beschrijft ze thema’s als pesten, medeleven en compassie op lichtvoetige wijze.


Auteur: Petra Poppelaars

 

De Sjoelieboelies is een club van drie leden. Om lid te worden moet je eerst een moeilijke test doen. Gaat het Willie Woelmuis lukken om de test te halen?


Niemand in het dorp weet wat de bezigheden zijn van de Sjoelieboelies, dat is een heel groot geheim. Maar aan jullie kan ik wel alvast verklappen, dat ze een spannende reis gaan maken in een heuse landenreismachine.


Maar ‘Sssstttt, mondjes dicht’, want dit is ons geheimpje!

 

Incl. 14 kleurplaten!

 

Petra Poppelaars woont in Hellevoetsluis, maar groeide op in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam.
Tekenen en schilderen zijn haar grootste hobby’s. Deze heeft zij kunnen combineren met het schrijven van een kinderboek. Een droom die uitkomt.

“Ik wens alle kinderen veel plezier met de avonturen van de Sjoelieboelies“

Petra Poppelaars


Een echte Vonk

€ 19,95

Een echte Vonk

€ 19,95

De zoektocht van Rinus Vonk neemt de lezer mee naar het Rotterdam-Zuid van rond de Tweede Wereldoorlog tot een nazi strafkamp in Duitsland. Dit brengt niet alleen onbeantwoorde vragen naar de oppervlakte, maar ook verschrikkelijke, niet eerder uitgesproken geheimen en diep weggestopt verdriet. Aan de hand van lang vergeten herinneringen ontstaat een reconstructie van zijn familiegeschiedenis en het leven van zijn te vroeg overleden vader. 

Brengt de zoektocht naar de ware betekenis van “Een Echte Vonk” hem de antwoorden?

 

Biografie:

In 1958 ziet Rinus Vonk het levenslicht in Rotterdam-Zuid. Naast zijn werk als eigenaar van een fysiotherapie praktijk zijn muziek maken, beeldhouwen en schrijven zijn creatieve uitlaatkleppen. Samen met Marijke Marcelis en Ellen Pons vormt hij het team van IkVerhaal. Een uitgeverij die op zoek is naar de persoonlijke verhalen van mensen en ze helpt die te verwoorden.


Humor op Rijm

€ 12,95

Humor op Rijm

€ 12,95

Auteur: Frits Scheffer

 

Frits Scheffer is van jongs af aan geboeid geweest door de verrassende uitwerking die humor met zich mee brengt.
Als predikant weet hij geestelijke maaltijden smakelijker te maken met enige gepaste humor en luchtigheid.

De uitdaging om grappen op rijm te zetten resulteerde in deze verzameling gedichten. Een bundeling van vermakelijke, soms hilarische situaties uit het leven.
Met een aantal persoonlijke anekdotes ter afwisseling, maakt de lezer tevens beter kennis met de schrijver die nog regelmatig spreekt in diverse kerken.

Wie in deze zware tijden zoekt naar wat afleiding of ontspanning, doet er goed aan dit boek te lezen!


Wat Zeggie?!

€ 17,95

Wat Zeggie?!

€ 17,95

Wim van der Klein is een geboren verhalenverteller. Zijn korte verhalen verschijnen regelmatig in de krant en op social media. Als geboren en getogen Rotterdammer neemt hij de lezer mee naar het Rotterdam van zijn jeugd. Met droge humor kijkt hij terug op zijn avonturen in de straten van zijn stad, de jongensschool en de eerste, voorzichtige verkenningen op liefdesgebied. Ook kleurrijke anekdotes over het leven op de vrachtwagen passeren de revue. Zijn korte verhalen zijn vaak een bron van herkenning.

Een greep uit de altijd lovende reacties:

‘Bundelwaardig’
‘Elke keer superleuke verhalen’
‘Wederom een schitterend verhaal’

Kortom: een verhalenbundel die u niet mag missen.


Auteur: Hendrik Krijger

Hertaling: Wietske & Wolter Wijnholds

 

Bij het opruimen van een zolder vonden Wietske en Wolter een prachtig historisch document. Het bleek een reisverslag uit 1834, geschreven door een Oud-Beijerlandse dorpsleraar, die in opdracht van koning Willem I afreisde naar Nederlands-Indië om daar les te geven.

De hertaling laat de bloemrijke schrijfstijl intact, maar maakt het leesbaar voor lezers van de 21e eeuw.


Hans, Anna & de rest

Auteur: Rinus Vonk

Release: (nog) niet bekend

 

Een verhaal van twee beschadigde mensen die, onder bizarre omstandigheden, een relatie krijgen. De verwarring wordt groot als blijkt dat beide vreselijke geheimen bij zich dragen, die steeds meer tot uiting komen. De lezer wordt hier en daar flink op het verkeerde been gezet. Een spannend, meeslepend, en psychologisch drama.