Rinus Vonk 

(Schrijfbegeleiding, Onderzoek: historisch en stamboom)

Al heel lang ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, vooral de periode van de Eerste en Tweede Wereldoorlog boeit mij enorm. Ik lees alles wat daarover te verkrijgen is. De geschiedenis van Rotterdam, waar ik geboren ben, heeft ook mijn grote belangstelling.

In de loop van de jaren ben ik me daarnaast ook steeds meer gaan verdiepen in de stamboom van mijn familie, door de ontdekkingen die ik daaruit heb gedaan ben ik vorig jaar gaan schrijven. In eerste instantie omdat ik het verhaal van mijn familie op papier wilde zetten. Dat inspireerde me zo, en bracht voor mij zoveel waardevolle informatie, dat ik besloot een boek te gaan schrijven.

Het plezier in het schrijven heb ik ervaren, maar ook de verrijking om meer over mijn familie te ontdekken, ook over degenen die bij mij onbekend waren. Ik ben zo blij met en trots op mijn boek ‘Een Echte Vonk’, een boek over mijn vader, over de familie Vonk, geschreven voor mijn familie en voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Rotterdam-Zuid rond de Tweede Wereldoorlog.

Ik gun iedereen die een (eigen) verhaal heeft met de wens dit te gaan schrijven, om te ervaren hoe waardevol dat is voor jezelf en om dat op papier terug te lezen.

Met mijn achtergrond als therapeut kan ik mensen uitdagen bij de kern te komen van het ‘echte’ verhaal dat men te vertellen heeft.

Ik ondersteun bij het onderzoek van de stamboom of de geschiedenis die een rol krijgt in een verhaal dat wordt geschreven.