Ellen Pons Vonk 

(Vormgeving, Ontwerp, Illustraties)

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn creativiteit te uiten. Als kind was ik heel vaak aan het tekenen, kleuren en knutselen. Op de middelbare school wist ik dan ook al heel snel héél zeker dat ik naar het Grafisch Lyceum wilde. Na mijn opleiding Grafisch Vormgeven heb ik lang gezocht naar een manier om mijn werk en mijn passie te kunnen combineren. Ik ben erg blij dat ik dat nu heb kunnen realiseren in Cookiecrush.nl, mijn bedrijf waar ik handgemaakte gedecoreerde koekjes maak voor elke gelegenheid en in ‘IkVerhaal.’

Als één van de eersten, samen met mijn moeder en broer, mocht ik het manuscript lezen van ‘Een Echte Vonk’ het verhaal waar het allemaal mee begon, het verhaal van mijn vader, en van mijn familie. Hoe bijzonder is het, dat ik juist dít verhaal vorm heb mogen geven, het om heb mogen zetten in een echt boek.

Bij ‘IkVerhaal’ geef ik met mijn creativiteit vorm aan de wensen en gedachten van de schrijfster/schrijver. Een boek verdient het om op te vallen. Niet alleen de omslag van een boek is belangrijk, maar ook het binnenwerk. Hoe leest een boek, welk lettertype wordt gebruikt, waar en hoe krijgen foto’s en/of illustraties een mooie plaats. Hierbij kan ik als grafisch vormgever op verschillende manieren helpen. Het mooie van de samenwerking binnen’ IkVerhaal’ vind ik het feit dat vier verschillende mensen dezelfde passie delen, helpen een prachtig boek uit te geven.