WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR NAKOMELINGEN VAN :

Wij zijn op zoek naar nakomelingen van diverse Oud-Beijerlanders. Zij worden genoemd in het scheepsjournaal van Hendrik Krijger.

Hendrik was een leraar in Oud Beijerland en ging in 1834 op uitnodiging van Willem I, naar Batavia.

In zijn journaal schrijft hij prachtig over zijn geliefde Oud-Beijerland en de vrienden en kennissen daar.

Als u afstamt van één van de volgende mensen, of u heeft informatie over een nakomeling zou u dan contact op willen nemen met IkVerhaal. Via:  info@ikverhaal.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

 1. Hendrik Krijger, geb 09.01.1809 in Middelharnis, leraar op de openbare school in Oud-Beijerland. Hij was 1 van de kinderen van Teunis Krijger en Marie Schenk
 2. Jan Krijger,  dit was zijn broer, grutter in Middelharnis. Andere broer Bastiaan en Pieter Krijger, zussen Teuntje en Anna Jacoba.
 3. Anthonie of Anthony Jan van Driel, een bekende naam in Oud-Beijerland, grutter, bierbrouwer en azijnverkoper. Zijn zoon Jan van Driel. Jan van Driel 4 kinderen. Krijntje Adriana, Adriana Krijntje, Hendrika Antonia, en Ingetje.    Het lijkt erop dat alleen Adriana Krijntje van Driel, gehuwd met Jacobus van Dijk kinderen krijgt. Dit is Abraham van Dijk (1911-1987) die trouwt met Geertruida Rietdijk. KindJacobus van Dijk die trouwt met Jannigje van den Heuvel. Wegens privacy komen we niet verder. 
 1. Jacob Hendrik La Lau, leraar
 2. G. Eijdman en E.K. Eijdman,   ouders : Laurens Jan Eijdman, 11 kinderen
 3. de Koning, waarschijnlijk Bastiaan, geb 2.1.1822
 4. Vink, andries vink geb 14.4.1816
 5. (Meester ) Anthonie van Weel geb 16.4.1819, notaris en dijkgraaf , lid gemeenteraad , griffier in Oud-Beijerland
 6. Hoogenboom,
 7. van der Seijde,
 8. Bloemendaal
 9. Zacharias van der Mark  geb.27-7-1794
 10. Verder zoeken wij nakomelingen van de kapitein van het schip : Fokko Fokkens, kapitein bij Hoboken, o.a. van schip  ‘Rotterdams Welvaren’.

 

Dank voor uw medewerking